Handan двојно сино прицврстување

Како да се разликуваат завртките за дупчење од завртките за прислушување?Запомнете ги овие точки!

Како да се разликуваат завртките за дупчење од завртките за прислушување?Запомнете ги овие точки!

1, Класификација:
Завртката за дупчење е еден вид завртка за дрво, а завртката за самопреслушување е еден вид завртка за самозаклучување.
Поместена нишка вежба опашка шајка

2, Разликувајте ги типовите глави:
Видовите глави за завртки за дупчење вклучуваат: шестоаголна глава, шестоаголна прирабничка глава, вкрстена глава, вкрстена глава
Типовите глави на завртки за самопреслушување вклучуваат: вкрстена глава, вкрстена глава, шестоаголна глава, вкрстено полупроточна глава итн.
Поцинкувана завртка за самопреслушување со шестоаголна глава

3, Разлика во употреба:
Завртките за опашка за дупчење главно се користат за фиксирање на обоени челични плочки и тенки плочи од челични конструкции.Главната карактеристика е тоа што опашката е дупчена или зашилена.Кога се користи, дупчење, тапкање, заклучување и други операции може да се завршат директно на материјалот без помошна обработка, што во голема мера заштедува време за инсталација.
Завртките за самопреслушување имаат висока цврстина и можат да се нанесат и на некои материјали со висока цврстина, како што е железната плоча.Низок вртежен момент на затегнување и високи перформанси на блокирање.
Стврднат шајка за дупчење со шестоаголна прирабница

4, Разликувајте во перформансите:
Завртката за дупчалка е алатка која ги користи физичките и математичките принципи на кружната ротација и триењето на навалената рамнина на објектот за да ги затегне деловите на објектот чекор по чекор.Завртката за дупчење е завртка со дупчалка за самопреслушување на предниот крај на завртката.
Завртките за самопреслушување главно се користат за поврзување помеѓу тенки метални плочи (челични плочи, плочки за пила итн.).Кога се поврзувате, прво направете дупка со навој на дното за поврзаниот дел, а потоа зашрафете ја завртката за самопреслушување во долната дупка со навој на поврзаниот дел.
Горенаведеното е целата содржина на овој напис.Ве молиме обрнете внимание на нас за поопшто познавање на ноктите.


Време на објавување: Февруари-03-2023 година

Контактирајте не за да ја добиете најдобрата понуда

Вработениот врвен домашен технолог, во процесите на шестоаголно обликување, клипирање, тркалање конец, карбуризирање, цинкување, машина за перење, пакување и други процеси, секоја алка се стреми кон совршенство и најдобро.
контактирајте со нас